A N M Ä L A N
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vellinge-Näsets Simklubb
Simidrott

Vanliga frågor och svar - simskolan

Jag har inte fått någon plats!! Kan jag ställa mig i kö ?

Vi har inget kösystem. Om det blir en plats ledig så kommer den med automatik ut på vår bokningssida, så det är där du får hålla koll efter lediga platser.

Vilken nivå ska jag anmäla mitt barn på?

Titta efter på sidan Våra grupper under rubriken simskola. Där beskriver vi vad man ska kunna på de olika nivåerna. Grupperna är indelade efter kunskapskrav.

Mitt barn är redan vattenvant, måste vi ändå börja i Baddaren?

Om ditt barn är vattenvant går det givetvis bra att börja på Bläckfisken istället MEN barnet måste kunna doppa huvudet obehindrat, ligga och flyta på vattnet i några sekunder UTAN någon hjälp av simhjälpmedel. Tänk på att det kan var bra att börja på en ”lagom ” nivå eftersom det kan ta både kraft och energi att vara i en grupp och ta instruktioner och att vara i från mamma och pappa.

Varför får föräldrar bara vara med i simskolan första och sista lektionen? 
Om alla föräldrar skulle vara inne i simhallen varje lektion skulle undervisningsklimatet bli alldeles för stökigt och högljutt. Vi har även märkt att en hel del barn brukar mer allvar när deras föräldrar inte är med på kanten.

Varför börjar ni inte att träna de olika simtagen med en gång?

För att bli riktigt simkunnig krävs det att man är vattenvan. Det är viktigt att man vågar lita på att vattnet bär en och att man är bekväm i vattnet. Är man rädd spänner man sig och det tar längre tid att lära sig. Om man låter barnet få tid på sig att få en vattenvana kommer vägen till simkunnighet att gå lättare och det kommer att vara roliga för barnet.

Varför lär barnen sig inte att simma bröstsim först ?

Bröstsim är det simsätt som är svårast för ett barn att lära sig. Det är inte bara svåra rörelser som kräver en viss motorisk mognad, det är även svårt att koordinera. I vår simskola får barnen lära sig alla simsätt. Precis som det är bra att göra många olika rörelser på land så är det även bra att göra många olika rörelser i vattnet.

Varför får jag inte duscha mitt barn själv på helgen?

Vi har många barn som går i simskolan på helgen och detta innebär att det blir väldigt många föräldrar som står påklädda i duschrummet och väntar på sina barn. Många badande besvärades av detta plus att badvärdarna inte kom till att spola så duscharna var smutsiga. P g a detta tog badet beslutet att vi i föreningen duschar alla barn som simmar i bläckfisken eller högre (upp till att barnet fyller 7 år)

Varför måste barn som är 7 år duscha själv på helgen?

Åldersintervallet 7 år kommer sig av att det är vid denna ålder som barnen börjar duscha själv i skolan.

Varför är lektionstiden längre på helgen för de flesta simskolor?

Det är för att vi använder vårt landträningsrum för uppvärmning på helgen och att vi instruktörer duschar av barnen på helgen. Genom att ge helgens grupper 5 minuter längre tid till duschning och förflyttning ger vi alla barn samma undervisningstid.

Varför är ni 10/15 minuter på land? Varför använder ni inte all tid i vattnet?

Många rörelser som vi försöker lära barnen är motoriskt väldigt svåra. Genom att träna dessa rörelser på land (där alla känner sig trygga) ger vi barnen större möjligheter att klara dem i vattnet. När det gäller de yngre grupperna (framförallt baddare och bläckfiskar) vill vi skapa ett band med barnen så att de litar på oss i vattnet. Detta görs bäst på land där de flesta barn känner sig trygga.

Hur många barn är man i gruppen?

Det är lite olika beroende på hur många ledare samt vilken grupp det är, men någonstans mellan 10-14 barn på mellan 1-3 ledare. Oftast fler ledare på färre barn i de yngre grupperna.

När är vi i den djupa bassängen?

I bläckfisken och silverpingvinen går vi ut i 25-metersbassängen ett fåtal gånger under terminen. I guldpingvinen är en del av lektionen i 25-metersbassängen ca varannan gång. I Fisken (guldpingvinen på helgen) och grupper därefter är lektionsplatsen i 25-metersbassängen.

Varför är de i den djupa bassängen?

Att vara vattenvan innebär att man är trygg i vattnet även om det är mycket vatten under dem. Om man måste känna botten hela tiden vågar man inte helt lita på att vattnet bär en .

Vi kan inte komma en gång, kan jag hoppa in i en annan grupp istället så att jag får alla mina gånger?

Tyvärr är detta inte möjligt. Vi har många simlärare som jobbar under veckan och det är ca 1300 barn som går i vår simskola. Om vi skulle erbjuda att man kommer i en annan grupp och tar igen så hade det ofta varit en mycket svår situation för simlärarna och de andra barnen i gruppen.

Hur vet jag vad jag ska anmäla till nästa termin?

I slutet av terminen får ni ett mail med en rekommendation inför kommande termin.

 
Anmälan
Partners