A N M Ä L A N
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vellinge-Näsets Simklubb
Simidrott

När kan man börja babysim?
Det är aldrig för sent att börja!

Vi rekommenderar att man böjar babysim vid ca 3-7 månaders ålder. Viktigt är att babyn väger minst 4 kg för att kunna hålla värmen bättre. Barnen har här blivit stadigare och är vakna längre, de har även blivit nyfikna och vill prova på nya saker. Det viktigaste är att ni som föräldrar känner er redo.

Hur går babysimmet till?
Babysim skall ske i grupp med välutbildad instruktör i vatten som är minst 32 grader varmt. Föräldrarna lär sig att hålla barnen i olika grepp, och
låter barnen bekanta sig med vattnet och dess egenskaper. Vi utforskar vattnet både i och under vattenytan. När barnet är redo så börjar vi med de första dyken.

Kan man förbereda sig inför Babysimmet?
Förberedelse kan man göra hemma i badkaret, duschen, eller i badbaljan. I badkaret kan ni bada tillsammans med barnet och det är bra om
ni vänjer barnet att få lite vatten över huvudet. Häll lite med handen eller från en vattenkanna och visa barnet att det är OK. Se gärna till att badtemperaturen hemma är lite lägre än vanligt, så att barnet vänjs till temperaturen i bassängen, som är mellan 32-34 grader.

kan man ta med sitt barns syskon eller mor-farföräldrar underlektioner?

Tyvärr kan man inte. Der gäller endast en vuxen får delta i vattnet/rummet i vår babysimnivåer 2-4 och Minsimslektioner. Endast i babysim 1 kan båda föräldrarna vara med i vattnet.

 

Tycker alla barn om Babysim?
De flesta barn gilla att Babysimma. Visar vi barnet att det är roligt att plaska och få vatten över sig så kommer barnet också att tycka detta är helt normalt. Men är ni osäkra så förs detta lätt över på barnet. Om barnet är ledset i vattnet så beror det oftast på att det är hungrigt eller trött, och inte på vattnet.


Kan/får alla barn Babysimma? 

I stort sett kan alla barn Babysimma. Är man osäker, av en medicinsk anledning, på om ens barn kan babysimma (och allt vad det innebär, tex att dyka), rekommenderar vi att rådgöra med barnets läkare först. Får man då några specifika direktiv för vad som är bra att tänka på för just ens barn så är det viktigt att meddela Babysimsinstruktören detta så att denne kan handleda er på bästa sätt. Det varma vattnet lyfter på ett sätt som får oss att känna oss viktlösa och det blir en större rörelsefrihet än på land. Det ger oss massage och är stimulerande för alla våra sinnen. 

 

Vad skall barnet ha på sig i bassängen?
Det finns speciella babysimsbadbyxor som är rätt storlek håller tätt om barnet skulle bajsa. Badbyxan ska gå att spänna åt både kring låren och runt magen så att vi minimerar risken för läckage. 

Kan man anmäla sig till Minisim om man inte har simmat förut?

Ja, grupperna är baserade på ålder och inte tidigare vattenerfarenhet.


För kontakt till ansvariga siminstruktören, maila info@vnsk.se

Vi önskar er lycka till med Baby- och Minisimmet!

 
Anmälan
Partners