Hoppa till sidans innehåll

Hem

SM/JSM 2014

18 NOV 2014 15:39
Imorgon Onsdag drar SM/JSM igång på Eriksdalsbadet i Stockholm. Vår mesta JSM simmare Rebecca Håkansson är redan på plats, och imorgon kommer hon att få sällskap av Matilda Klintberg, Emma Taylor och Frida Rödin som ingår i vårt ny-kvalade 4*200 lag
  • Skapad: 18 NOV 2014 15:39

...dessa 4 tjejer lyckades med bedriften att genom fantastiska simingar på DM och UGP tidigare i höst kvala in vårt första tjejlag på 4 år!!

MatildaK Emma och Frida 
Matilda K                             Emma T         Frida R

 

Inför detta mästerskap har vi träffat Rebecca för att ta reda på lite mer om vem hon är, de flesta av er har kanske sett henne i vattnet där hon uppenbarligen trivs. Så väl att hon under dessa 5 SM-dagar är anmäld på 8 individuella distanser, samt lagkappen. Så vem är det då som döljer sig bakom badmössa och glasögon?

RebeccaH

Såhär är de flesta vana att se Rebecca!

 

Namn: Rebecca Matilda Håkansson
Ålder: Fyllde 18 år den 21 augusti, född 1996
Klubb: Vellinge Näsets SK - A-gruppen
Meriter: 5 faldig Distriktsmästare, Jsm finalist, Sum-sim och Simiaden medaljör.
4-raka Riksfinaler, 2009-2012.

Rebecca har varit med i klubben sedan innan hon kunde gå, och första kontakten med simning fick hon i Kerstin Olssons regi genom baby och minisim. Sedan har det bara fortsatt med Lek&plask, simskola, tekniksim och bokstavsgrupper. Idag tillhör Rebecca dom bästa juniorsimmarna i Sverige och hoppas på att kunna ta steget in i ett juniorlandslag. Närmast Nordiska Juniormästerskapen. Och en medalj under JSM skulle föra henne närmare det målet.

 

Idag pluggar Becca samhällsprogrammet på Procivitas i Malmö, en NIU utbildning vilken tillåter hennes avsevärda träningsprogram. Som simmare i A-gruppen tränar hon 7 träningspass på c:a 2 timmar/dag tillsammans med sina simkompisar, och till detta ytterligare 3 2-timmarspass i skolans regi. Totalt c:a 20 timmars träning/vecka.

 

Själv säger Rebecca att hennes drivkraft är att lyckas slå storasyster i allt. Simmässigt har Becca redan klarat den målsättningen, men det finns ju fler saker i livet man kan tävla om. Närmast på agendan ligger att ta studenten i sommar, sedan finns funderingar på att eventuellt söka sig till Polishögskolan.

Lite saker ni inte visste om Becca:
-Gillar sushi och att sova.
-Mat är också kul, och plugga (pappa kanske läser detta)
-Om hon har en ledig dag tillbringas denna gärna tillsammans med pojkvän  och kanske lite TV (att återhämta sig är viktigt för Becca uppenbarligen).
-Favoritcitat är Hakuna Matata, och det funkar ju bra för henne!

 

Vi önskar Rebecca och de andra tjejerna lycka till på äventyret i Stockholm, och simma fort så får ni bra tider!

 

Vill ni följa med tjejernas simningar på JSM så kan ni göra det lättast på LiveTiming som ni hittar på denna länk:

http://www.livetiming.se/index.php?cid=1990

 

Have FUN!

 

 

 

 

Skribent: Per Skarin

Postadress:
Vellinge Näsets SK - Simidrott
Vanningen
23536 Vellinge

Kontakt:
Tel: 040457860
E-post: This is a mailto link

Se all info