Hoppa till sidans innehåll

Våra grupper


BABYSIM

I vårt Babysim badar förälder och barn tillsammans med barn i samma åldrar oavsett tidigare erfarenhet av vatten. Genom handledning av utbildade instruktörer övar vi vattenvana och vattensäkerhet. På ett lustfyllt sätt, utan prestationskrav utforskar vi vattnet och dess egenskaper och lägger grunden för ett livslångt intresse för vatten.

Babysim 1- För barn 3-7 månader. Barnet ska ha fyllt 3 månader, ha läkt navel samt väga minst 4 kg vid kursstart. Båda föräldrarna får delta i vattnet med barnet.

Babysim 2- För barn 7-12 månader. En förälder (eller annan vuxen) deltar i vattnet med barnet.

Babysim 3- För barn 1-2 år. En förälder (eller annan vuxen) deltar i vattnet med barnet.

MINISIM

I vårt Minisim är alla barn välkomna oavsett tidigare erfarenhet av vatten. Gruppen består av barn i samma åldrar men graden av vattenvana kan variera. Detta ser vi som en tillgång då barnen ser och lär av varandra. Vi ser till individen i undervisningen så att vi kan tillgodose de olika behov som finns. De som redan är vattenvana ska utmanas vidare i sin utveckling och de som inte har vana behöver öva i sin egen takt. Vi övar vattenvana, vattensäkerhet och att ta oss fram i vattnet. Minisimmet ska vara lustfyllt och utan prestationskrav.

Minisim 1- För barn 2-3 år. En förälder (eller annan vuxen) deltar i vattnet med barnet.

Minisim 2- För barn 3-4 år. En förälder (eller annan vuxen) deltar i vattnet med barnet.

Minisim 3- För barn 4-4,5 år. Barnet deltar själv i vattnet med instruktör. Förkunskapskrav: Barnet har gått Minisim tidigare och är trygg med att doppa huvudet, simma under vattnet (= har en mycket god vattenvana ), är mogen och redo att simma utan förälder i vattnet samt kan ta till sig instruktioner av instruktören.
Vi övar på att flyta i magläge och ryggläge och att vända mellan ryggläge och magläge. Vi provar fjärilskick och lär ut ryggsim och crawl när barnet är redo för det. 
Denna grupp går ej att anmäla sig till själv utan barnet blir placerat i denna grupp av instruktören.

Uppdaterad: 28 NOV 2017 08:08
Skribent: Tanja Boberg

Postadress:
Vellinge Näsets SK - Simidrott
Vanningen
23536 Vellinge

Kontakt:
Tel: 040457860
E-post: This is a mailto link

Se all info

Partners

 

ea30f5c809

 

 

02d0731634